Почитувани студенти,

Со големо задоволство ви го најавуваме целодневниот настан „Ден за кариерен развој“  во оргaнизација на УКИМ и THRIVITY!

На 07.06.2022 со почеток од 10:00 до 18:00 часот на платото на УКИМ, повеќе од 25 компании ќе имаат можност да ви ги презентираат своите можности за вработување и практикантство за време и по завршувањето на студиите.

Настанот ќе биде интерактивен, организиравме панел дискусии и кратки мотивациски обраќања со цел да ве инспирираат, насочат и да ви помогнат во вашиот иден кариерен развој.

Дополнително имаме штандови за подготовка на професионално CV организирано од THRIVITY, можност за непосреден разговор и кариерно насочување од Асоцијацијата на кариерни советници, директна комуникација со релевантни претставници на компаниите учесници, како и, зона за забава и освежување (организирана од Coca Cola).

За време на настанот за добрата атмосфера ќе се погрижат диџеите Game Over, Lephonq и Jan Ko Nen.Агенда на настанот

09:30 – Пристигнување на компаниите и нивно сместување

10:00 – Пристигнување на студенти и други поканети гости

10:30 – Отворање на настанот и кратко претставување на агендата на главна бина

  • Обраќање на ректор, Проф. д-р Никола Јанкуловски
    • Обраќање на раководителот на Центарот за кариера на УКИМ, Проф. д-р Јасмина Тониќ Рибарска
    • Обраќање на претставник од THRIVITY, Поликарп Арсеновски

11:00 – Заедничка обиколка на организаторите и говорниците на сите штандови

11:30 – Панел Дискусија 1: Важноста на практикантството и подготовка за прво вработување на студентите.

 Учесници:
• Илина Мојсовска – Менаџер за привлекување таленти во Slice
• М-р Тане Мургоски – Специјалист за проекти, тренинг и едукација во Алкалоид АД Скопје
• Магдалена Лешковска – Раководител на одделот за човечки ресурси во Gerresheimer
• Емилија Велевска Арсовска – Талент партнер во Пивара Скопје
• Проф. Д-р Весна Забијакин Чатлеска – Институт за социолошки и политичко-правни истражувања, УКИМ

12:10 – Музички сет #1

12:30 – Мотивациски говор #1 – Оливер Хафербек – глобален сениор заменик претседател на Innovation AT и CEO Sensile Medical AG, Advanced Technology – Инспирација за вработување, глобална отвореност на пазарот на труд

13:00 – Панел дискусија 2: Асоцијација на кариерни советници: Хибридни професии – новата реалност за младите и компаниите.

Учесници:
• Ивана Дојчиновска Стојановиќ – Основач и член на УО на АСК – Асоцијација на советници за развој на кариера и член на УО на МАЧР
• Славица Тасева – Претседателка на АСК – Асоцијација на советници за развој на кариера
• Доц. д-р Мирјана Пехчевска Поп-Илиев – Основач и член на УО на АСК – Асоцијација на советници за развој на кариера

13:30 – Музички сет #2

14:30 – Мотивациски говор #2 – Дејан Ваневски – THRIVITY – Развој на компетенции – мостот помеѓу формалното образование и барањата на компаниите

14:45 – Музички сет #3

15:30 – Мотивациски говор #3 – Проф. д-р Софија Георгиевска, Филозофски факултет, УКИМ – Кариерно советување во високото образование – позитивни светски практики

15:50 – Музички сет #4

 

Се гледаме на 7ми јуни на платото пред УКИМ!

Почитувани студенти,

Со големо задоволство ви го најавуваме целодневниот настан „Ден за кариерен развој“  во оргaнизација на УКИМ и THRIVITY!

На 07.06.2022 со почеток од 10:00 до 18:00 часот на платото на УКИМ, повеќе од 25 компании ќе имаат можност да ви ги презентираат своите можности за вработување и практикантство за време и по завршувањето на студиите.

Настанот ќе биде интерактивен, организиравме панел дискусии и кратки мотивациски обраќања со цел да ве инспирираат, насочат и да ви помогнат во вашиот иден кариерен развој.

Дополнително имаме штандови за подготовка на професионално CV организирано од THRIVITY, можност за непосреден разговор и кариерно насочување од Асоцијацијата на кариерни советници, директна комуникација со релевантни претставници на компаниите учесници, како и, зона за забава и освежување (организирана од Coca Cola).

За време на настанот за добрата атмосфера ќе се погрижат диџеите Game Over, Lephonq и Jan Ko Nen.Агенда на настанот

09:30 – Пристигнување на компаниите и нивно сместување

10:00 – Пристигнување на студенти и други поканети гости

10:30 – Отворање на настанот и кратко претставување на агендата на главна бина

  • Обраќање на ректор, Проф. д-р Никола Јанкуловски
    • Обраќање на раководителот на Центарот за кариера на УКИМ, Проф. д-р Јасмина Тониќ Рибарска
    • Обраќање на претставник од THRIVITY, Поликарп Арсеновски

11:00 – Заедничка обиколка на организаторите и говорниците на сите штандови

11:30 – Панел Дискусија 1: Важноста на практикантството и подготовка за прво вработување на студентите.

 Учесници:
• Илина Мојсовска – Менаџер за привлекување таленти во Slice
• М-р Тане Мургоски – Специјалист за проекти, тренинг и едукација во Алкалоид АД Скопје
• Магдалена Лешковска – Раководител на одделот за човечки ресурси во Gerresheimer
• Емилија Велевска Арсовска – Талент партнер во Пивара Скопје
• Проф. Д-р Весна Забијакин Чатлеска – Институт за социолошки и политичко-правни истражувања, УКИМ

12:10 – Музички сет #1

12:30 – Мотивациски говор #1 – Оливер Хафербек – глобален сениор заменик претседател на Innovation AT и CEO Sensile Medical AG, Advanced Technology – Инспирација за вработување, глобална отвореност на пазарот на труд

13:00 – Панел дискусија 2: Асоцијација на кариерни советници: Хибридни професии – новата реалност за младите и компаниите.

Учесници:
• Ивана Дојчиновска Стојановиќ – Основач и член на УО на АСК – Асоцијација на советници за развој на кариера и член на УО на МАЧР
• Славица Тасева – Претседателка на АСК – Асоцијација на советници за развој на кариера
• Доц. д-р Мирјана Пехчевска Поп-Илиев – Основач и член на УО на АСК – Асоцијација на советници за развој на кариера

13:30 – Музички сет #2

14:30 – Мотивациски говор #2 – Дејан Ваневски – THRIVITY – Развој на компетенции – мостот помеѓу формалното образование и барањата на компаниите

14:45 – Музички сет #3

15:30 – Мотивациски говор #3 – Проф. д-р Софија Георгиевска, Филозофски факултет, УКИМ – Кариерно советување во високото образование – позитивни светски практики

15:50 – Музички сет #4

 

Се гледаме на 7ми јуни на платото пред УКИМ!

КОИ СЕ ПРИДОБИВКИТЕ ОД ОБУКИТЕ ВО КАРИЕРНИОТ ЦЕНТАР?

Целосно бесплатни

Сите обуки, интерактивни сесии и предавања на овој сервис се бесплатни. Целта е да ви помогнеме во процесот на пронаоѓање работа, промена на работното место и развој на кариера.

Интерактивни кратки сесии

Онлајн предавањата траат два часа и на нив искусниот менторски тим ќе ги подели своите искуства и ќе ве води низ процесот на самозапознавање, правење план за вработување и вмрежување.

Меѓународни искуства

Обуката е креирана на база на истражувањата и искуства од Европа и САД. Ќе биде водена од THRIVITY тимот со богато локално и меѓународно искуство, кој има задача да ве насочи во процесот на пронаоѓање добра работа.

Сертификат за посетена обука

Сите пријавени кои ќе присуствуваат на најмалку 70% од сесиите, ќе се стекнат со сертификат за успешно поминат THRIVITY кариерен центар, кој ќе им биде доставен после завршување на последното предавање.

Компании кои ќе учествуваат на настанот